Sumber: bigdogdotcom.wordpress.com

Selepas dikejutkan dengan keputusan PRU 12 di negara kita baru-baru ini, Dato’ Mukhriz Mahathir telah memohon kepada Perdana Menteri kita Dato Seri Abdullah Ahmad Badawi untuk melepaskan semua jawatan dalam Umno dan melucutkan jawatan sebagai Perdana Menteri.

Surat ini juga disalin (CC) kepada Timbalan Perdana Menteri, ato’ Seri Mohd. Najib Tun Abdul Razak, Timbalan Presiden UMNO, Dato’ Wira Mohd. Ali Rustam, Naib Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Naib Presiden UMNO dan Dato’ Seri Radzi Sheikh Ahmad, Setiausaha Agung UMNO.

Ditanya kepada Dato Mukriz yang juga merupakan Ahli Parlimen Jerlun, samada beliau sedar tindakan yang beliau lakukan ini dan menjawab persoalan tersebut beliau sedar akan menerima kesan negatif atas tindakan mengutuskan surat ini dan worst case scenario akan dipecat dari jawatannya yang sedia ada. He took the risk and we will see what the will happen next.

PersonaGrata sendiri tidak pasti apakah resolusi sebenar Dato M junior membuat keputusan sedemikian. Adakah semata-mata atas kekalahan BN di 5 negeri baru-baru ini atau ada motif lain yang tersendiri. Namun apa yang pasti, Di bawah ada salinan Surat yang dikemukakan. PersonaGrata menasihatkan pembaca supaya menilai dengan mata hati sendiri tanpa mengikut apa jua spekulasi politik parti BN, PAS, DAP dan PKR. Kerana kita diberikan akal untuk menilai yang mana baik atau yang mana buruk.

 

PersonaGrata:

Kesahihan Sumber masih belum dapat dijelaskan adakah Surat ini asli. Judge it first!!

 

Comments

comments

3 replies
  1. pidut
    pidut says:

    aku ada dengar gak pasai benda ni. dah lama dah. sehari lepas pilihnaraya pun dah mula bunyi. dalam web BA mg byk depa dok kata pasai benda ni. tp dalam main stream news, tak dak yang cakap. cuma ada mukhriz ni sokong pak lah. nak komen lebih2 pun aku tak berani. taku salah fakta.

    Reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. Tun Mahathir Sekat BPR Bongkar Rasuah?…

    ……

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *