Hari demi hari ada saja yang aku dengar kanan dan kiri.

Dipendekkan cerita, maka housemate aku dekat rumah Kuching ni pun pulang setelah merantau outstation mencari duit berhari-hari..musafir tegar ni….

So sampai sahaja dia di rumah.. dia kaget tengok muka aku dah macam apa entah bintik sana sini sebab chicken pox.. nak dijadikan cerita.. dia pun start bukak cerita.. “kita dua sekapal aidil” ..sambil sengih…. “masing-masing jatuh sakit…aku pergi jumpa doktor nak tanya tentang kenapa aku tidur berdengkur.. doktor cakap tekak aku kena tonsilitis ..kena operate cepat”….

aku pun buat respons bodoh.. sengih-sengih sikit… lepas tu dia masuk dalam bilik air dekat depan cermin tak tahu la dia buat apa..dia panggil aku.. “cuba kau tengok mulut aku ni” ..sekali aku usha.. tonsil dia dah putih-putih dah.. nak nanah dah pun..memang dah kena tahap dapatkan rawatan sebabnya dah bengkak sangat.. ni sebab panas melampau dan smoke banyak lah ni…

siapa tak kasihan beb tengok member sendiri kena macam tu.. aku nasihatkn dia pergi cepat pakar ent operate apa yang patut.. kalau lambat nanti lagi lah bahaya.. sementara awal ni..better dapatkan rawatan segera..bukan asyik makan mi segera je.. opzz.z..

fathi fathi..apa nak buat..dah nasib kau macam tu..sama-sama kita doakan rumate gua ni get well soon..

peringatan untuk diri kita semua..jagalah kesihatan sebelum anda tak mampu menjaganya.. 🙂

Comments

comments

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *