Salam semua..

Hari ni nak emo sket..ekkekekeke…

Setelah lama bhenti dalam trading matawang..bulan ni aku saje nak try balik sebab aku sangat2 kesempitan keewangan.. so aku pun deposit kan duit… tak sangka..setelah tinggalkn dunia trading dr 2007.. bila trade balik kacau bila.. sebelum ni aku guna Elliot Wave.. skang langsung dah lupa.. so aku trade guna stochastic aje.. tak sangka.. sume berderai..ari ni loss dekat 200 pips..

Tue la.. orang dah 100 juta kali dah pesan suh letak stoploss.. degill.. nak jugak mengharap market turun seperti kita nak…kalo nak mengharap tu tak ke dah mcam main nombor ekor main judi… mengharap no kene.. adoi.. ni kan satu bisnes.. nape orang lain leh buat aku tak leh buat..nape la aku tak macam dlu ada trading plan semuanya.. ntah la..pelik jugak jadi macam ni..

orang dah byk pesan trade 5% dr total acc.. ni tak..aku bedal gak… dah la leverage tinggil…ape nak jadi la aku ni..kalo loss.. mmg teruk kene.. bebal tak sudah2 camnie..

ingat dah terel sgt (aku ckp kat aku la) … tamak.. dah tau market lain..sebuk gak nak tambah position nak cover loss.. ckup la ari ni..biar rugi la..accept the loss and tunggu peluang esok.. bkn esok takde lagi..

last2 ..aku dah cool down time tgh tulih ni.. aku tau punca apa..dlu aku trade tak desperate nak duit.. rezeki limpah ruah… skang aku trade desperate nak duit.. emosi tk stabil sbb asyik pk nak untung..sebab tu la trade tak pakai otak…pakai nafsu..otak simpan dlm perut kasi buncit.. bg nafsu trade…mana taknye aku rugi..aduhai…

semoga aku tak ulangi kesilapan yang sama..

haah..puas…xtau nak lepas mana kemarahan pada diri..selamat ada blog..

Comments

comments

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *